6.04.2016

Patatesli Manti

Patatesli manti haluj ♥ yapilisi cok basit 3 su bardagi un ,1 tatli kasigi tuz, 2 ajda cay bardagi su hamur yogrulur 20 dakika dinlendilrilir 4 orta boy patates soyulup dogranip az bir suyla haslanir, haslanan patatesler ezilir icine az bir yagda biraz salca ve kirmizi biber yakilir ben kuru nanede ekledim cok yakisti patatese birazda kara biber eklenir püre kivamina gelen harc soguduktan sona istediginiz form ve sekilde kapatilir bu manti iri olur makbulüde böyledir haslanan mantiya salcali biberli sos ´la karistirip yaninda sarmisakli yogurtla servis yapilir.Mantinin kapama teknikleri coktur ben bu gün ikisini denedim biri asya digeri italyan modeli asil sekli balik sirti gibi olandir cerkez hinkali cok kolay oluyor iri muskada olur kapama size kalmis :)















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder