Ayranli corba ,cok cesitli yapilir,kesilmis kurumus hamur makarna gibi haslananip icine yogurt ,1 yumurta, ve 1 kasik unla yapilan yogurt sosu eklenip ayni yöne agir agir karistirilarak pisirilir yada,Yogurda 1 yumurta 1 kasik un konup kisik ateste karistirilarak pisiril yogurt kaynamaya cikinca sicaksu ilave edilir ve corbalik kesme icine atilir bu sekildede piser.Sokarac yapmak icin sivi yaga cok minik dogranmis 1 sogan cok iyi sekilde kavrulur kirmisziya yakin sekilde kavrulan sogan kenera alinip 1 cay kasigi toz cay kirmizi biber ,1 cay kasigi nane ve bir cimdik kekeik yada varsa Anuk konur.ve corbayya ilave edilir.Yada yanlizca yag ve nane konur ben iki turlude yaparim soguk ve ilik icilen ayrilan ayranli corbalara yanlizca sivi yag ve nane eklerim sicak ictiklerimizede sokarac yakarim.her türlüsüde cok lezzetli olur.Ayranli corbalar Yarma Yani dögmeyle,Kesme hamurla taze kesilmis halide soguk cok güzel olur.Arpa sehriye,piricli yayla corbasi ve bulgurla cok lezzetli olur ben bu corbalarima arada yesillik koyarim.Minik dogranmis fasulye semizotu,kuzukulagi,hardal otu,bazen bir kac dol ispanak gibi yesillekler eklerim.Hatta kis icin bu yesillekleri minik pasetler halinde buzlukta saklarim ve kaynayan corbaya buzlu atarim.hatta minicik yaptigim köftelerde koyarim.bu köfteleri mantidan kalan ic, kiymaya biraz köftelik bulgur ekleyip minicik köfteler yapar devamli buzlukta bulundururum bu tarz corbalar icin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder